Bed, Breakfast & Boek

Een doe-het-zelf schrijfretraite
1/4

'Kan ik ook bij jou een kamer huren en komen schrijven? Zonder groep? Zonder docent? Alleen en met veel schrijfzin?". Ja, natuurlijk! en als je dat buiten de schrijfvakanties en -retraites wilt doen, dan kom je toch 'gewoon' een tijdje naar mijn Bed & Breakfast? Ik zeg het zo vaak. En nu staat het ook op mijn site.

In juni, juli en augustus zijn er gasten in de Bed & Breakfast, maar die zjn overdag vaak weg (en 's avonds vaak ook, trouwens) en er is dus veel rust in en om het huis.

Na een nacht in een comfortabel bed en een uitgebreid ontbijt start je de dag goed en maak je veel vooruitgang met je verhaal of boek, want de rust om te werken garandeer ik je. Ik bied je dus een bed and breakfast (en de heerlijke locatie, natuurlijk) en jij zorgt dat het boek er komt.

Het gehucht Capriglia en de B&B

De B&B is gelegen op de top van een berg aan de Toscaanse kust, in het gehucht Capriglia. Onderaan de berg ligt het pittoreske plaatsje Pietrasanta. Er rijdt overdag een bus en vanaf Pietrasanta kun je met de trein Pisa, Lucca of Le Cinque Terre bezoeken als de bewoonde wereld lonkt.

Bij het huis start een goed aangegeven wandelpad dat verder de berg op meandert en de tuin is groot en heeft veel plekken om te lezen of te luieren. Capriglia kent verder alleen een kerk, een kroeg en wat huizen.

 

Kosten

Het verblijf is op basis van een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer en kost € 40 in juni en € 50 in juli of augustus per nacht en is inclusief ontbijt.

Na boeking ontvang je een verzoek tot aanbetaling tot 50% van de verblijfskosten. Wil je een andere type kamer (tweepersoons met badkamer of een kamer delen), vraag dan een offerte aan.

 

Praktische info

De eerste vraag is doorgaans of er wifi is. Ja, op de meeste kamers en en in de tuin. Maar echt supersnel is de verbinding nou weer niet.

Voor de lunch of het avondeten kun je naar de plaatselijke kroeg, op 10 minuten loopafstand. Zij hebben tussen de middag heerlijke dagschotels voor € 10 en 's avonds een uitgebreide kaart. Er zijn geen winkels in Capriglia.

In de B&B is er een gastenkoelkast waarin je je etenswaar kunt opslaan om tussen de middag een boterham te smeren of 's avonds uitgebreid te koken. Voor vers brood en andere boodschappen kan in overleg gezorgd worden of je rijdt eens mee naar de supermarkt.

De meeste gasten zijn Italiaans. Zij slapen wat uit, gaan naar het strand en komen tussen 6 en 8 's avonds thuis om zich op te tutten en vertrekken weer om buiten de deur te eten. Je hebt het rijk zo'n beetje voor jezelf alleen, dus.

Komt er dan niemand anders schrijven? Misschien, maar ik heb maar 2 kamers beschikbaar voor deze Bed, Breakfast en Boek. En wie het eerst komt, die krijgt de kamer met uitzicht op de kust en de Middellandse zee. Met een beetje mazzel zie je Corsica vanuit je raam en zie je dagelijks de zon in de zee zakken.

'You can't use up creativity. The more you use, the more you have.'

Maya Angelou

 

 In juni, juli en augustus

(min 3 nachten)

Prijs:

 
€ 40 in juni
€ 50 per nacht juli/aug
obv eenpersoonskamer met gedeelde badkamer en ontbijt.
 
Op prijzen geldt het BTW 0-tarief en zijn exclusief toeristentax € 1,50 pppn voor de eerste 7 nachten
we garanderen veel rust
Overdag is het stil.
's Avonds trouwens ook.

Dank je! Ik antwoord zsm.