THAISE TASJES in de Soul Shop

SHOPPEN VOOR HET GOEDE DOEL
1/6

shop with

your HEART

 online shop

open tot 1/4

Het goede doel

Tot 9 mei kon je in hier Thaise tassen kopen. De tassen hebben er een lange reis op zitten, want ze komen van de H'Mong markt in Chang Mai (Thailand). Ik kocht ze bij degenen die ze maken. De H'Mong zijn een etnische minderheid die in Zuid Oost Azië wonen.

100% van de opbrengst gaat naar het goede doel van een Italianse pastoor die ik in 2005 in Thailand heb ontmoet en die sinds de Tsunami IEDERE vrijdag een veertigtal families van levensmiddelen voorziet.

Waarom is die noodzaak er? Degene die geholpen worden zijn illegalen uit buurland Myanmar die geen papieren hebben, niet terug kunnen en niet door de Thaise overheid gesteund worden. Mijn Italiaanse kennis helpt al 150 maanden en dus zo'n 630 vrijdagen.

 

Van de opbrengst trek ik alleen de  aankoopsom en de verzendkosten af, de rest gaat rechtstreeks naar Thailand. Door bij de H'Mong te kopen en de opbrengst door te geven worden, zonder kostbare tussenpersonen, 2 groepen minderheden in Thailand geholpen in hun levensonderhoud.

UPDATE

De Thaise tassen hebben veel mensen plezier gebracht: jullie, omdat jullie een mooie tas hebben, de makers in Thailand die er aan verdient hebben en mij–al was het maar omdat ik shoppen leuk vind. Straks brengt het ook vreugde bij diegenen die door Ferdinando Ronconi, mijn Italiaanse kennis, in Phuket geholpen worden omdat hij hen levensmiddelen schenkt.

Ik had jullie beloofd dat ik zou laten weten wat de verkoop heeft opgebracht.

De investering was € 371,18 (het aankoopbedrag van de tassen en verzendkosten). Er waren 45 grote tassen en clutches ingekocht en 30 buidels. Er zijn nu nog zo’n 20 tassen en 10 buidels over. Er is dus flink verkocht in een relatief korte tijd!

Maar wat bracht de verkoop nou op?

Nou…tromgeroffel…..€ 455,55. Maaahaar, omdat niet alle tassen verkocht waren toen de verkoop sloot, is de investering terugverdient en is er een relatief kleine winst behaald, terwijl er nog waar over is en op kopers wacht. Ik ga daarom twee dingen doen:

 

Op 1 juni maak ik € 150 naar Ferdinando Ronconi in Phuket over zodat hij de komende weken zijn wagen weer kan volladen met rijst en groenten. Waarom meer dan het heeft opgebracht? Elke vrijdag heeft Ronconi zo’n € 25 nodig om kilo’s rijst en groenten in te slaan en zo kan hij in ieder geval 6 weken vooruit en ik schiet graag wat geld voor van de komende verkoop. Geld naar Thailand sturen blijkt duur, dus als ik iets stuur, dan wil ik ook graag dat het een bedrag is waar hij iets mee kan.

en

 

Ik ga in het najaar weer verder met de verkoop van de tassen, zodat we aan het eind van het jaar weer een bedrag kunnen storten. Ik borrel van de ideeën en misschien blijft het niet bij tassen... wie weet?

Ik wil alle kopers, helpers (reclamemakers) en de vrienden van Projob die de locatie gratis ter beschikking stelden, hartelijk danken en ik hoop dat iedereen veel plezier heeft van een tas die met liefde  gemaakt, gehaald en verkocht is. Er zijn magen mee gevuld en outfits mee gepipmt. En de wereld is daarmee een beetje mooier, toch?

* * * TOT EEN VOLGENDE VERKOOP * * *

van Thailand naar Thailand

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook