De Heldenreis van de Dwaas

 

op zoek naar meesterschap

Felice Derkinderen en Elena Benvenuti
1/5

'Wat een heerlijke week vol mooie ontmoetingen met medemensen, Tarot en mijzelf. Een heel fijn gebalanceerd programma met ruimte voor diepte & speelsheid, samen & zelf. En dat alles op een paradijselijke plek! Er is deze reis iets wezenlijks in me aangeboord wat altijd bij me zal blijven'. Roos Knap (psycholoog), deelnemer 2017.

Zoals de Dwaas in de Tarot of de Held in ‘de Reis van de Held’ van literatuurwetenschapper Joseph Campbell zijn wij op zoek naar een levensdoel of levenszin, terwijl de antwoorden veelal in ons alledaagse bestaan liggen. Door verbeeldingskracht en moed, zaken die op reis essentieel zijn, kun jij inzichten krijgen in de diepere lagen van je persoonlijkheid. Daardoor krijg je meer duidelijkheid over wie je bent en hoe je handelt. Deze inspirerende week laat je ontdekken dat je de antwoorden op je levensvragen al met je meedraagt.

De Reis van de Held wordt soms voorgesteld als een routekaart voor ons levenspad. Campbell bestudeerde jarenlang literatuur en mythologie en herkende een overeenkomstig, universeel verhaal of grondpatroon. De Reis van de Held wordt gebruikt in de culturele antropologie, filosofie, narratieve psychologie en bij de vertelkunst zoals in storytelling en romanschrijven. Het herkennen van deze universele vorm geeft duiding aan ieders levensverhaal.

De Tarot is een fascinerend instrument om je bewustzijn over jezelf en het leven uit te breiden en te verfijnen. Het is een verzameling archetypen die op achtenzeventig kaarten bij elkaar zijn gebracht als systeem van levensbeschouwing. Deze intrigerende afbeeldingen inspireren al eeuwenlang kunstenaars, filosofen, wetenschappers en andere zoekers om verder te kijken dan het bekende en de verbeeldingskracht te gebruiken om het mysterie van het leven te doorgronden. Kortom, de Tarot kan, net als de Reis van de Held, uitstekend worden gebruikt als hulpmiddel om inzichten te vinden voor persoonlijk meesterschap.

 

De Dwaas, die afgebeeld staat op de eerste kaart van de Grote Arcana van de Tarot, is een prachtige metafoor voor het op reis durven gaan. Voor het beginnen aan een queeste waarin je nieuwe invalshoeken ontdekt en oude zaken achterlaat om getransformeerd terug te komen.

 

Voor wie is deze week?

Zowel de Tarot als de Reis van de Held zijn transformerend en inspirerend. Deze week is daarom uiterst geschikt voor iedereen die zich opnieuw durft uit te vinden en vanuit een fris perspectief naar het leven wil kijken.

 

 • Voor iedereen die bereid is om uit zijn comfort zone te stappen en op zoek te gaan naar diepere lagen in zichzelf om nieuwe inzichten te krijgen.

 • Als je creatieve (denk- en doe-)processen in gang wilt zetten zodat er een wijdere blik komt op je drijfveren en talenten.

 • Je naast meer kennis over jezelf ook universele patronen wilt herkennen.

 • Voor iedereen die oude denkpatronen tegen het licht wil houden om ruimte te maken voor bruikbare alternatieven.

 

De Dwaas op reis (facultatieve excursie op 23 en 24 juni)

Als aanvulling op de week wordt een facultatieve excursie aangeboden naar de Giardino dei Tarocchi (de Tarot tuin) van kunstenares Niki de Saint Phalle in Capalbio, op 3 uur rijden van de groepslocatie. Deze fantasietuin is geïnspireerd op het Tarotspel en op Parc Gruel in Barcelona. Als je van Tarot, van beeldende kunst of van Toscane houdt, dan is deze excursie een bijzondere toevoeging aan het programma.

 

Kosten: € 125  inclusief 1 overnachting met ontbijt in gedeelde kamer, vervoer en toegang tot de Tarot tuin in Capalbio, maar exclusief het avondeten en lunch op de laatste dag.

Graag opgeven bij aanmelding of je mee wilt op excursie.

 

Felice Derkinderen

‘Door meer dan twintig jaar studie en persoonlijke ervaring op het gebied van oosterse en westerse wijsheidstradities ontdekte ik dat de symboliek van ‘de innerlijke reis’ een gemeenschappelijk thema is. En ook door mijn reizen over de wereld werd ik uitgedaagd om een eigen, persoonlijke weg te vinden die me thuisbracht bij mezelf om zin, betekenis en werkelijke waarde te vinden.

Hierbij heb ik de Tarot leren kennen als een inspirerend, krachtig en verhelderend hulpmiddel om meer zicht te krijgen op mijn innerlijke processen. Een hulpmiddel waarmee ik graag andere mensen bij hun ontwikkeling begeleid in mijn coachingpraktijk. Mijn onderzoekende geest wordt in balans gehouden door een goed ontwikkelde intuïtie die thema’s die buiten logische kaders vallen, verankert in de realiteit . Meer over mijn werkwijze vind je op: www.essencecoaching.nl.

 

Elena Benvenuti

‘Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de schijnbaar tegengestelde krachten van het hoofd en het hart. Na een studie taalkunde en jarenlang als HRM professional in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, ging ‘het roer om’. Ik koos bewust voor een leven waarin niet het werk of de werknemer, maar de mens centraal staat. Daaraan gingen verre reizen en veel schrijfmeters vooraf, waardoor mijn horizon werd verbreed en mijn ziel verrijkt. Het lijkt een tegenstelling dat al mijn verre reizen mij naar de plek hebben gebracht waar mijn wortels liggen. Maar juist door afstanden te overbruggen sta ik, (eigen)wijzer bij het startpunt.

In mijn familiehuis dat ik nu als B&B run komen gasten ontspannen en opladen. Samen met professionele docenten organiseer ik er cursussen die persoonlijke groei voorstaan. Door speelse en praktische (schrijf)oefeningen laat ik mensen vertrouwd raken met hun intuïtieve en creatieve vermogens. Zo ontstaat stap voor stap verbinding met krachtige gereedschappen die je kunt leren inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht en zingeving.’ Kijk ook hier voor info.

Prijs € 875 is inclusief:

 • 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer*

 • ontbijt, lunch, diner en versnaperingen (alleen ontbijt op de vrije dag)

 • 4 workshops De Reis van de Dwaas door de Tarot door Felice Derkinderen

 • 4 workshops Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling door Elena Benvenuti

* een kamer delen geeft 10% korting en is op basis van beschikbaarheid

 

Prijs is exclusief:

 • reiskosten

 • reis- of annuleringsverzekering

 • een set Rider-Waite Tarotkaarten

 • de facultatieve excursie naar de Giardino dei Tarocchi van Niki de Saint Phalle

De Dwaas  verbeeldt onszelf aan het begin van de reis van de held.

 Prijs:

 

Voor het programma, volpension en kamer met gedeelde badkamer
€ 875
Een kamer delen geeft 10% korting. Vraag een offerte aan.
 
Prijzen zijn vrij van BTW
17 juni - 23 juni 2019
 
EXTRA
aanvullend te boeken:
De Dwaas op Reis
op 23 - 24 juni
€ 125 per persoon
(mail ons voor meer info)

Felice Derkinderen

Elena Benvenuti

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

 • Google+ Clean
 • Twitter Clean
 • facebook