top of page

Retraite de Heldenreis van de Dwaas

 

op zoek naar meesterschap

Felice Derkinderen en Elena Benvenuti

'Wat een heerlijke week vol mooie ontmoetingen met medemensen, Tarot en mijzelf. Een heel fijn gebalanceerd programma met ruimte voor diepte & speelsheid, samen & zelf. En dat alles op een paradijselijke plek! Er is deze reis iets wezenlijks in me aangeboord wat altijd bij me zal blijven'. Roos Knap (psycholoog).

Zoals de Dwaas in de Tarot of de Held in de Reis van de Held van literatuurwetenschapper Joseph Campbell zijn wij op zoek naar een levensdoel of levenszin, terwijl de antwoorden veelal in ons alledaagse bestaan liggen. Door verbeeldingskracht en moed, zaken die op reis essentieel zijn, kun jij inzichten krijgen in de diepere lagen van je persoonlijkheid. Daardoor krijg je meer duidelijkheid over wie je bent en hoe je handelt. Deze inspirerende week laat je ontdekken dat je de antwoorden op je levensvragen al met je meedraagt.

De Tarot is een fascinerend instrument om je bewustzijn over jezelf en het leven uit te breiden en te verfijnen. Het is een verzameling archetypen die op achtenzeventig kaarten bij elkaar zijn gebracht als systeem van contemplatie. De Tarot kan, net als de Reis van de Held, uitstekend worden gebruikt als hulpmiddel om inzichten te vinden voor persoonlijke groei.

 

De Dwaas, die afgebeeld staat op de eerste kaart van de Grote Arcana van de Tarot, is een prachtige metafoor voor het op reis durven gaan. Voor het beginnen aan een queeste waarin je nieuwe invalshoeken ontdekt en oude zaken achterlaat om getransformeerd terug te komen.

 

Voor wie is deze week?

Zowel de Tarot als de Reis van de Held zijn transformerend en inspirerend. Deze week is daarom uiterst geschikt voor iedereen die zich opnieuw durft uit te vinden en vanuit een fris perspectief naar het leven wil kijken.

 

 • Voor iedereen die bereid is om uit zijn comfort zone te stappen en op zoek te gaan naar diepere lagen in zichzelf om nieuwe inzichten te krijgen.

 • Als je creatieve (denk- en doe-)processen in gang wilt zetten zodat er een wijdere blik komt op je drijfveren en talenten.

 • Je naast meer kennis over jezelf ook universele patronen wilt herkennen.

 • Voor iedereen die oude denkpatronen tegen het licht wil houden om ruimte te maken voor bruikbare alternatieven.

Felice Derkinderen

Het intensief bestuderen en beoefenen van oosterse en westerse wijsheidstradities bood me richtingaanwijzers en gereedschappen op een pad dat naar binnen leidde. Net als mijn vele reizen over de wereld daagden ze me uit om thuis te komen bij mezelf om zin, betekenis en werkelijke waarde te vinden. Ik ben er van overtuigd dat iedereen zijn eigen, unieke plaats heeft in het grotere geheel. Het begeleiden van mensen bij het bewandelen van een pad dat in harmonie is met hun wezensaard, is mijn grote passie geworden.
De Tarot heeft mijn leven verrijkt en verdiept en ik ben van de psychologie en mythologie die in haar afbeeldingen verborgen ligt gaan houden. Ik heb haar leren kennen als een ingenieus systeem van levensbeschouwing. Een inspirerend, krachtig en verhelderend hulpmiddel om zicht te krijgen op innerlijke processen waarmee ik graag andere mensen bij hun ontwikkeling begeleid in mijn coachingpraktijk. Meer over mijn werkwijze vind je op: www.essencecoaching.nl.

 

Elena Benvenuti

 

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door taal en de schijnbaar lastige communicatie tussen hoofd en hart. Na een studie taalkunde en jarenlang als HRM professional te hebben gewerkt, ging ‘het roer om’. Ik koos bewust voor een leven waar niet het werk of de werknemer, maar de mens centraal staat.

Al geruime tijd help ik mensen die hun (levens)verhaal schrijven of coach hen bij het herschrijven van hun plot. Daarnaast laat ik mensen vertrouwd raken met hun intuïtieve en creatieve vermogens door speelse en praktische (schrijf)oefeningen met hen te doen. Zo ontstaat helderheid en inzicht dat leidt tot persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht en zingeving. Kijk ook hier voor info.

Prijs € 875 is inclusief:

 • 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer*

 • ontbijt, lunch, diner en versnaperingen (alleen ontbijt op de vrije dag)

 • 4 workshops De Reis van de Dwaas door de Tarot door Felice Derkinderen

 • 4 workshops Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling door Elena Benvenuti

* een kamer delen geeft 10% korting en is op basis van beschikbaarheid

 

Prijs is exclusief:

 • reiskosten

 • reis- of annuleringsverzekering

 • een set Rider-Waite Tarotkaarten

De Dwaas  verbeeldt onszelf aan het begin van de reis van de held.

uitgesteld tot juni 2021
 

klik op de link hierboven en lees hoe je er komt

Wat je verder moet weten:

 • na je aanmelding neem ik contact op met je om kennis te maken

 • wacht met je reis boeken tot na onze kennismaking of (als we elkaar kennen) je mijn bevestiging hebt ontvangenje

 • plek is verzekerd na aanbetaling

 • je kunt na vooraf overleg in termijnen betalen

Derkinderen nieuw.jpeg

Felice Derkinderen

Elena_edited.jpg

Elena Benvenuti

bottom of page