Durf!Schrijven of schrijfmeters maken

met Marije Klein
1/4

Wilt u het verhaal of businessboek afmaken waar u aan begonnen bent? Wilt u in een schrijfflow komen? Of wilt u aan de hand van opdrachten nieuwe manieren van schrijven vinden? Deze schrijfweek is voor iedereen die affiniteit heeft met schrijven. Beginnend én ervaren, voor diegenen die begeleiding en opdrachten willen, of voor mensen die een kritisch en professioneel oog zoeken voor hun teksten.

Met/zonder schrijfbegeleiding

Er zijn twee opties: u vindt het prettig om van een schrijfdocent technieken te leren en opdrachten te krijgen om aan de slag te gaan, of u zoekt een heerlijke schrijfplek waar een professionele schrijfcoach is die feedback geeft op uw teksten. Aan u de keuze.

Schrijfmeters maken met dagelijks feedback

U komt schrijven op een heerlijke plek waar rust heerst en u ongestoord kunt werken. U werkt aan uw verhaal, boek of blog en u heeft dagelijks feedbackgesprekken of sparringsgesprek met de schrijfcoach. Zit uw verhaal op koers? Zijn er technieken die u wilt verfijnen, zoals het schrijven van dialogen, het tot leven brengen van personages? Of zoekt u een journalist als proeflezer voor uw zakelijke tekst?

Durfschrijven!, het hele programma met workshops

Onze DurfSchrijf!-methode is bedoeld om obstakels uit de weg te ruimen en gewoon te beginnen of door te gaan met schrijven. De workshops bieden handvatten om te blijven schrijven en in de juiste schrijfflow te komen.

De ochtend start met een workshop en schrijfopdrachten die ’s middags kort worden besproken. Tussendoor heeft u ruim de tijd om aan de opdrachten te werken, aan uw eigen verhaal te schrijven of van de omgeving te genieten. Dit is het globale programma:

Maandag – Aankomstdag

Dinsdag – De dag van het begin. De ochtendworkshop staat in het teken van ‘beginnen’. Welke zin staat als eerste op papier? Begin je met het begin, of begin je met het einde? Aan de hand van schrijfoefeningen maken we het creatieve brein los.

Woensdag – De dag dat alles korter moet. Vandaag staan de oefeningen in het teken van inkorten. Waarom zou je inkorten? Waarom niet? Als je moet inkorten, hoe doe je dat dan het best?

Donderdag – Rustdag. Bij voldoende belangstelling is er ’s middags een workshop Pasta of Pesto maken.

Vrijdag – Voeldag. Excursie in de omgeving. We doen korte schrijfoefeningen, maar we gaan vooral ons eigen gevoel opschrijven. Wie ziet wat? Wat voel je daarbij? Hoeveel verhalen volgen uit één wandeling?

Zaterdag – Inspiratiedag. De oefeningen staan vandaag in het teken van ‘inspiratie’. Hoe doe je inspiratie op? Wat werkt voor jou om nieuwe ideeën te krijgen? Bestaat er zoiets als een writers block, of is ‘geen inspiratie hebben’ gewoon schrijversluiheid?

Zondag – Vertrekdag

Wie is Marije Klein?

Marije Klein werkte twintig jaar als journalist voor krant, radio televisie en schrijft columns, blogs en verhalen in verschillende online en offline magazines. Nu is Marije onder andere schrijfdocent op een beroepsopleiding. Daarnaast organiseert zij vanuit haar tekst- en communicatiebureau Mtekst schrijfcursussen aan volwassen volgens de door haar (mede)ontwikkelde DurfSchrijf! methode. Verder redigeert zij fictie, non fictie en businessboeken en schrijft journalistieke artikelen en columns.

 

Prijzen zijn inclusief:

  • 6 overnachtingen op eenpersoonskamers met gedeelde badkamer,

  • alle maaltijden (met uitzondering van de vrije dag)

  • (toeristen)belasting

  • feedback- of coachingsessies met de docent

* een kamer delen geeft 10% korting.

Prijs is exclusief:

  • de reis van en naar de locatie

  • schrijfmateriaal

  • reis- of annuleringsverzekering

'Ik sliep de slaap van geruste geesten.'

Uit DurfSchrijven!
blog van 2018.
Lees hier meer
 

10 - 16 juni 2019

 

€ 545 met feedback

€ 875 met les, maar

Accommodatie obv volpension en 1-persoons-kamer met gedeelde badkamer.
Prijzen zijn vrij van BTW

Marije Klein www.mtekst.nl

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook