Feedback van de ideale lezer

door Elena Benvenuti
1/3

De ideale lezer

De ideale lezer bestaat. Het is de lezer die begrijpt wat jij in je verhaal hebt gestopt en die de kunst verstaat om tussen de regels door te lezen. Die de onzichtbare letters ziet die jouw gedachtengang verraden en de lezer meenemen voorbij de marges van de bladzijde naar de immaginaire wereld die jij schetst.

Daarnaast vertelt de ideale ideale lezer je idealiter wat er eventueel niet klopt aan je verhaal met de bedoeling je verder te helpen. De aller ideaalste ideale lezer weet je zowel verhaaltechnisch als taaltechnisch te helpen en -niet onbelangrijk- te motiveren jouw unieke verhaal te schrijven.

Maar waar vind je nou zo iemand?

Nou, hier. In Toscane, in Amsterdam, online en op elke plek waar je wilt afspreken.

 

De kosten zijn € 60 per uur incl BTW voor particulieren en € 50 voor Zzp-ers waarbij het BTW 0-tarief geldt.

​Enkele feedbackpakketten zijn:

  • Partenza pakket is ideaal voor wie graag op weg geholpen wil worden. Je krijgt hulp bij het vinden van structuur in je verhaallijn, (video)gesprekken om te sparren over haalbaarheid, lezersdoelgroep, tips om planmatig te werken naast hulp bij plot- en personageontwikkeling.

 

  • Arrivo pakket is een manuscriptbeoordeling voor wie zijn verhaal (grotendeels) af heeft en een ideale lezer zoekt die taalkundige- en verteltechnische feedback met sterkte/zwakte analyse doet, kijkt naar geloofwaardigheid en vervoeringskracht.

 

  • Presto pakket is voor wie telkens 2 uur feedback wil inhuren, voor een snelle check en resultaat. Denk aan het scherp krijgen van een kort verhaal, of het leggen van de basis voor het schrijven van je (levens)verhaal door hoofdlijnen te bepalen.

En tot slot nog dit: de meesten van jullie kennen mij als de gastvrouw in het familieguis in Toscane, de cursusorganisator, de kok of de dame die de administratie doet. Dat ben ik allemaal, maar ik ben vooral taal - kundig:

Elena Benvenuti studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Sociolinguistiek. Zij schrijft al twintig jaar non-fictie, waaronder reisverhalen en volgde workshops en cursussen om haar schrijftechniek te perfectioneren.

Lange tijd was zij werkzaam als Personeelsfunctionaris in de zakelijke dienstverlening waar zij o.a. zorgdroeg voor het ontwikkelen en beschrijven van arbeidsvoorwaarden, functieprofielen en loopbaanbegeleiding.

Tegenwoordig heeft zij naast een B&B in Toscane ook een bedrijf dat (zomer)cursussen organiseert en geeft zij sinds 2016 feedback op manuscripten. Haar stijl van feedback geven is direct, onderbouwd en stimulerend.

'Ik ben thuis in uw taal.'

Elena Benvenuti

Voor directe en onderbouwde feedback
Bel me op 0651428646

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook