top of page

Feedback van de ideale lezer en hulp bij het schrijven

door Elena Benvenuti

'Ik ben thuis in jouw taal.'

Elena Benvenuti

De ideale lezer

De ideale lezer bestaat. Het is de lezer die begrijpt wat jij in je verhaal hebt gestopt en die de kunst verstaat om tussen de regels door te lezen. Die de onzichtbare letters ziet die jouw gedachtegang verraden en de lezer meenemen voorbij de marges van de bladzijde naar de imaginaire wereld die jij schetst.

Daarnaast vertelt de ideale ideale lezer je idealiter wat er eventueel niet klopt aan je verhaal met de bedoeling je verder te helpen. De aller ideaalste ideale lezer weet je zowel verhaaltechnisch als taaltechnisch te helpen en -niet onbelangrijk- te motiveren jouw unieke verhaal te schrijven.

Maar waar vind je nou zo iemand?

Nou, hier. In Toscane, in Amsterdam, online en op elke plek waar je wilt afspreken voor:

 

Manuscriptbeoordeling met feedback, aanwijzingen en correcties:

Ik let bij het lezen van het manuscript op:

  • Je techniek (grammatica, woordgebruik, zinsbouw, etc)

  • de structuur (opbouw van het verhaal, lengte zinnen, alinea’s, hoofdstukken, enz)

  • Je narrativiteit (verhaallijn, gebruik van tijd, vertelpositie, spanningsboog, geloofwaardigheid, enz)

  • de verhaalelementen (personages, setting, enz)

  • jouw unieke talent (voorstellingsvermogen, creativiteit, ervaring, toon, techniek en overtuigingskracht)

 

Je ontvangt het manuscript retour met aanwijzingen en suggesties die de leesbaarheid vergroten. Als je manuscript voor jouw gevoel in de eindfase verkeert, dan voer ik ook een redactieronde uit met correcties. Tot slot schrijf ik een rapport met een recensie. Daarin worden de belangrijkste aanwijzingen en suggesties opgenomen en lees je wat krachtig is aan je verhaal en je techniek en wat meer aandacht nodig heeft of opvalt. Dat is goed te weten zodat je je bijvoorbeeld kunt voorbereiden op een gesprek bij een uitgever. Ook kun je mijn recensie gebruiken bij je boekpromotie. De investering is vanaf € 500 afhankelijk van het aantal woorden.

Manuscriptbegeleiding

Vaak volgt na een manuscriptbeoordeling een begeleidingstraject. Daarvoor kan alleen na het afronden van het leesrapport een raming worden gemaakt. Daarvoor maak ik graag een offerte of we spreken een uurtarief af.

Leesrapport

Wil je weten waar je kracht ligt zonder correcties maar wel met de suggesties die tot verbetering leiden? klinken goed, he? Dan lees ik je manuscript en schrijf een Leesrapport. Ik reken daar tussen de € 150 en € 250, afhankelijk van het aantal woorden.

Quickscan

Wil je je de leesbaarheid toetsen of kijken of het verhaal interesse wekt, informeert of doet dromen? Dan is de Quickscan van je manuscript de reality check die je zoekt. Je stuurt me 50 pagina’s toe en ik geef je mijn impressie zonder correcties uit te voeren. Dat kost

€ 150 voor 50 pagina's.

Schrijfcoaching

Je hebt een boekidee en schrijfmoed verzameld, maar je weet niet goed waar je moet beginnen en zou graag begeleiding willen. Tuurlijk! op mij kun je rekenen. Je krijgt hulp bij (delen van) het schrijfproces en ik help je bij het vinden van

  • jouw unieke talent (voorstellingsvermogen, creativiteit, ervaring, toon, techniek en overtuigingskracht)

  • de verhaalelementen (personages, setting, enz)

  • de narrativiteit (verhaallijn, gebruik van tijd, vertelpositie, spanningsboog, geloofwaardigheid, enz)

  • de structuur (opbouw van het verhaal, lengte zinnen, alinea’s, hoofdstukken, enz)

  • je techniek (grammatica, woordgebruik, zinsbouw, etc).

In een vrijblijvend gesprek maken we een inschatting van wat jij nodig hebt en of ik aan je verwachtingen kan voldoen. Op basis daarvan maak ik een offerte. Mijn uurtarief is € 60 per uur met korting afhankelijk van het aantal ingekochte uren. 

Prijzen zijn exclusief Btw

Voor directe en onderbouwde feedback
Bel me op 0651428646
of stuur me een app voor een vrijblijvende kennis-making 
LiefdevolleFotografieElena25.JPG
LiefdevolleFotografieElena27.JPG
focus_edited.jpg
IMG_20200827_185638_edited.jpg
bottom of page