Schijfretraite Focus op Schrijven

met Anne Wil Petterson
1/5

Rust om te schrijven

Is je wens om in eigen tempo en in alle rust aan jouw manuscript of je verhaalidee te werken en bij specifieke aspecten van het schrijven coaching te krijgen? Onderzoek samen met Anne Wil Petterson waar de focus tijdens deze retraite op zal komen te liggen en breid zo je literaire mogelijkheden uit.

Schrijven is bovendien een solitaire bezigheid, maar met verschillende schrijvers samenzijn kan motiverend en inspirerend werken. We houden de groep klein (maximaal 5 personen) om rust en concentratie te waarborgen.

Schrijfdocent en auteur Anne Wil Petterson

studeerde filosofie en literatuur aan de City University of New York en volgde creative writing workshops met o.a. Susan Sontag. Zij werkte als redacteur voor St. Martins Press en schreef voor Amerikaanse tijdschriften als Harper’s Weekly en New York Magazine.

Sinds haar terugkeer naar Nederland doceert zij schrijftraining en proza in het Nederlands en in het Engels aan de Schrijversvakschool Amsterdam en aan de School of Writing van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij schrijft fictie en non-fictie in beide talen.

Bij uitgeverij Aksant verscheen haar Studie richting Amerika.

Anne Wil ziet het zo:

'Kun jij die terugkerende problemen benoemen en de zwaktes of vaagheden in je werk aantonen? Denk daarbij aan bv. het schrijven van dialogen, spanning opbouwen of de donkere kanten van personages duiden.

In een individueel coachingsgesprek zal ik jouw vragen evalueren of helpen (her)formuleren waarna je aan de slag gaat met een deel uit jouw werk dat aandacht behoeft. Bij de prijs inbegrepen zijn feedback- of coachingsessies.

Ter voorbereiding op de week ontvangt ik 1 á 2 pagina’s tekst en wil daarbij van ieder weten waar de focus waarschijnlijk op zal komen te liggen.'

 

De locatie en het verblijf

In het grote, oude familiehuis op de berg lijkt de tijd stil te staan en kun je voor even afstand nemen van de rest van de wereld. Het sfeervolle huis is omgeven door een grote tuin en er zijn verschillende plaatsen om buiten, in de schaduw, te schrijven. Ter afwisseling kun je er heerlijk lezen of op de bergpaden pal naast het huis of naar het dichtstbijzijnde dorp wandelen.

Veel van wat wij als Italiaanse gastvrijheid ervaren, speelt zich aan tafel af. De maaltijden worden daarom in die traditie klaargemaakt met verse seizoensgroenten en volgens familierecepten. We tafelen samen onder een boom of in het hart van het huis, de oude keuken.

Midden in de week is er een vrije dag zodat je op stedentrip of strandbezoek kunt.

 

Pakket is inclusief:

-7 overnachtingen op eenpersoonskamers met gedeelde badkamer,

-alle maaltijden (muv de vrije dag)

-toeristenbelasting,

-feedback- of coachingsessies met de docent Anne Wil Petterson (max 5 uur)

 

Exclusief:

-reiskosten

-materiaal

-reisverzekering

'Writing is a little door. Some fantasies, like big pieces of furniture, won't come through.'

Susan Sontag

Prijs:

€ 575 verblijf

€ 300 feedback 

€ 875 totaal
deze retraite telt 7 nachten!
uitgesteld tot 2021

Dank je! Ik antwoord zsm.

Anne Wil Petterson