WAT ZEGGEN ZE OVER IL BENE OF OVER MIJ?

Soms wordt er over ons geblogd, soms komen we op de radio. Hier een collage.
1/6
2021
 
Elena Benvenuti -il Bene-
aan het woord of in de pers
RECENSIE OP MANUSCRIPTBEOORDELING
'Elena Benvenuti heeft een scherp taalgevoel, is intuïtief en opbouwend kritisch. Ik liep vast bij de laatste herschrijf ronde van mijn roman. Er moest nog iets, maar wat.. Elena heeft het manuscript doorgenomen en door een bijzonder treffende opmerking van haar opende ze mijn ogen. Het was een openbaring. Ze heeft de gave om precies te zien wat een schrijver nodig heeft.
Mijn vierde roman Onzichtbaar is in 2018 gepubliceerd en ik heb mijn boek met genoegen aan Elena opgedragen'. Maart 2020 
Edith van Walsum is auteur van 5 boeken 
RECENSIE OP SCHRIJFBEGELEIDING
'Dat lezersoog van haar is goud waard. Het fijne is dat ze mij ook geen regeltjes en wetmatigheden opdringt, maar mij de schrijver laat zijn die ik ben.
Vastgelopen in de roman die ik schrijf, wendde ik me zonder verwachtingen tot Elena. Vanuit het perspectief van een lezer, wist zij heel goed de vinger op de zere plek te leggen. Het was precies wat ik nodig had. Nu kan ik weer met hernieuwd plezier verder.'
November 2020, Edith Tulp is Volkskrant journalist en auteur van 2 romans

VERBLIJF IN TURTLE HOUSE oktober 2018

VOLKSKRANTJOURNALIST EN AUTEUR JARL VAN DER PLOEG:

'Als Italië-correspondent voor de Volkskrant reis ik veel door Italië, en ben ik vooral ook veel aan het schrijven op verschillende plekken in Italië, dus ik durf met enige zekerheid te zeggen dat het huis op de heuvel in Capriglia de met afstand fijnste plek is om woorden op papier te zetten.

Het huis van Elena is naast fascinerend namelijk ook bijzonder comfortabel en inspirerend. Er is rust, er is ruimte, er is een prachtige tuin waarin kastanjebomen staan waar de everzwijnen ’s nachts komen wroeten. Op mooie, onbewolkte dagen kun je links Corsica zien liggen en rechts de baai van Genua. In het dorpje is een lokaal waar verrukkelijke pasta wordt gemaakt en toen ik ’s middags na de lunch besloot nog een wandeling naar de kerk te maken, kwam wielerlegende Mario Cipollini langsfietsen – hij woont even verderop.

Toen ik twee bochten later mevrouw Morena bezig zag met de olijfoogst, en diezelfde avond op het plein van Pietrasanta – een van de meest schilderachtige pleinen van Toscane – een glas Chianti soldaat had gemaakt, baalde ik dat ik maar een week zou blijven. Als ik nog geen schrijver was, zou ik het voor dit huis in Capriglia worden. Het is een genot.'

Hier een fragment uit WEGENS VAKANTIE GESLOTEN, Jarl van der Ploegs' boek:

'Ik snap dat de mooiste taal ter wereld het verdient om veel en uitbundig te worden uitgesproken, maar ik moet toegeven dat Italianen soms een tikkeltje overdrijven. Vroeger, toen ik de Italiaanse taal nog niet machtig was en enkel genoot van de rollende erren, de sensuele ellen, de kleurrijke klinkers, de meebewegende armen, de in elkaar klappende handpalmen en de ondergewaardeerde Italiaanse kunst de kin ten hemel te richten terwijl je mondhoeken op hetzelfde moment richting je schouders gaan, toen dus, was ik er nog van overtuigd dat hun gesprekken fascinerend waren.'

Lees de voorpublicatie in de Volkskrant met foto's van de Villa tijdens de vakanties van toen.

 
SCHRIJFRETRAITE juli 2015
ZO KIES JIJ EEN SCHRIJFVAKANTIE:
'Zoek je alleen rust, zonder alle afleidingen die thuis op de loer liggen, kies dan voor een schrijfretraite, zoals die van Il Bene bovenop een berg in Toscane.' - Inge Hulsker, schrijfster.

Wat zoek je in een schrijfvakantie en wat is het verschil tussen een schrijfvakantie en een -retraite? Inge Hulsker kwam langs in Toscane en noemt IL BENE in haar stuk op Schrijvenonline.

 

SCHRIJF- EN RUSTRETRAITE juni 2015

DANIËLA POSTMA KWAM TWEE KEER OP SCHRIJFRETRAITE

'Ik heb deze zomer zelf ook een schrijfweek geboekt: om in groepsverband individueel te gaan schrijven. In mijn dagelijkse leven ben ik al zo druk bezig met de verhalen van anderen dat het me vaak niet meer lukt om voldoende tijd te nemen voor  mijn eigen verhaal. Daarnaast wil ik soms ook nog graag andere dingen doen in mijn vrije tijd dan opnieuw achter de computer kruipen. Begeleiding hoef ik niet te hebben, want boeken maken is mijn beroep. Ook de andere mensen in mijn schrijfgroep hebben daarmee al ervaring opgedaan. Blijft over dat het onwijs leuk is om elkaar tijdens zo’n schrijfweek te bemoedigen en te inspireren om ‘kilometers’ te maken. En intussen ook nog eens vertroeteld te worden door een geweldige gastvrouw die ons met de heerlijkste maaltijden verwent.' uit haar blog.

 

THE FOOL ON THE HILL juni 2016

RENÉ DEED MEE AAN THE FOOL ON THE HILL:

René Heitmüller, fotograaf

'Deze training was voor mij een openbaring. De spirituele reis door archetypische beelden in combinatie met het bewust en praktisch toepasbaar maken van mijn intuïtie waren een reis door de diepere lagen van mezelf waardoor een nieuw pad dat ik was ingeslagen werd versterkt.

Ook de fijne, verdiepende gesprekken die ik met mijn medecursisten had tijdens wandelingen door de prachtige bossen en omliggende dorpen hadden een zuiverende werking. Al met al kan ik zeggen dat ik me totaal heb kunnen ontspannen, in mezelf en in de ontmoetingen met anderen, tijdens deze bijzondere week. Misschien is het daarom helemaal niet zo verwonderlijk dat ik me even volslagen eenzaam voelde nadat de meeste cursisten waren vertrokken en ik nog even zat te genieten in de mooie tuin van de villa.'

THE FOOL ON THE HILL juni 2017

ROOS DEED MEE AAN THE FOOL ON THE HILL:

Roos Knap, psycholoog

'Wat een heerlijke week vol mooie ontmoetingen met medemensen, Tarot en mijzelf. Een heel fijn gebalanceerd programma met ruimte voor diepte & speelsheid, samen & zelf. En dat alles op een paradijselijke plek! Er is deze reis iets wezenlijks in me aangeboord wat altijd bij me zal blijven.'

juli 2017

Gastblog voor Jolanda Pikkaart: Op schrijfvakantie kom je echt aan schrijven toe.

april 2017

Gastblog voor Marjon Sarneel: Wat afstand nemen jou als schrijver kan opleveren.

augustus 2015

Interview met Hijlco Span van het KRO/NCRV radio5 programma Plein 5 over Schrijven in Toscane

augustus 2015

Interview met Volkskrant Magazine in de reeks 'De kwestie Man/Vrouw'. In Italië valt een baan niet te combineren met het moederschap.

Spiegelelfje door Josien Konijn

geschreven tijdens 'The Fool on the Hill' juni 2017

 

Intuitie

ontvangkelijk, helder

weten, zintuigen, voelen

onderbewuste, toeval

geloof - zien

vertrouwen

vertrouwen

helderzien

eigen kompas voren

zielsgraag willen

intuitie

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook