top of page

Het levensverhaal als heldenreis

met Mieke Bouma

'Ontdek dat

jij de held(in) bent in je eigen verhaal.'

Mieke Bouma

Oproep tot avontuur: Ga mee op reis naar Toscane en schrijf je levensverhaal!

 

Bij het schrijven van levensverhalen is het de kunst om de rode draad te vinden en bepalende thema’s te onderscheiden. Schrijven is ordenen. Dan pas kun je van willekeurige en soms chaotische gebeurtenissen een coherent en betekenisvol verhaal maken.
Deze week biedt daarbij de nodige structuur, begeleiding en inspiratie door the Lady of  Storytelling Mieke Bouma

 

Het leven als verhaal

Uitgangspunt voor deze schrijfweek vormt de Reis van de Held, zoals beschreven door Joseph Campbell in het boek Storytelling in 12 stappen.
De Reis van de Held is een universele verhaalstructuur die laat zien dat ieder verhaal een variatie is op een eeuwig terugkerend thema: een hoofdpersoon die in zijn zoektocht naar de schat of de bestemming op moeilijkheden stuit, draken moet overwinnen en uiteindelijk een innerlijke transformatie doormaakt.

In ieders levensverhaal krijgt deze universele verhaalstructuur een unieke vorm. Het beschrijven van levensverhalen en het uitwisselen daarvan in een schrijfgroep zorgt voor veel herkenning, bewustzijn, creativiteit en veel gouden ideeën.

De reis herinnert ons aan dat wat we ten diepste willen en wijst ons de weg naar een zinvolle bestemming.

De Reis van de Held hielp al vele schrijvers bij het vertellen en schrijven van hun (levens)-verhalen. De methodiek bevrijdt de creativiteit en leidt tot bijzondere inzichten.

In vier lesdagen wordt niet alleen jouw verhaal bevrijd, maar krijg je een structuur in handen die tevens jouw persoonlijke reis en ontwikkeling als schrijver in gang zet. Na afloop weet je wat je te vertellen hebt en hoe je dat vorm kunt geven.

 

Voor wie? voor jou, bijvoorbeeld

Voor iedereen die zijn levensverhaal wil schrijven en daarin structuur en richting zoekt. Maar deze week is ook voor iedereen die er behoefte aan heeft om een verhaal van het leven te maken, om enige orde in de ogenschijnlijke chaos aan te brengen en daarmee zin en betekenis te creëren.

Tot slot is deze week voor creatieve geesten die volgens een nieuwe methodiek verse inspiratie zoeken.

Wie is The Lady of Storytelling

Mieke Bouma is een veelgevraagde storycoach, leraar en auteur van diverse boeken over storytelling. Ze is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario's voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Ze is oprichter van de Storytelling Academy en geeft daar les.

Haar boeken - Storytelling in 12 stappen, De Held in je eigen Verhaal, Waarom de heks in de oven verdween, De 12 Oerkarakters van Storytelling en haar meest recente boek Het verhaal van je leven - gaan allemaal over wat verhalen betekenen in het leven van mensen.

Praktische zaken

Voor aanvang van de week zal deelnemers gevraagd worden om een korte (max 250 woorden) samenvatting van het verhaal waar zij aan (willen) werken in te sturen.

 

We verzamelen op het plein van Pietrasanta op maandag 29 juni rond borreltijd en raden Transaviavlucht HV5423 vanaf Amsterdam naar Pisa aan of de vlucht vanaf Eindhoven met Ryanair. Wacht met het boeken van de vlucht tot een bericht van ons dat niet later dan 15 mei zal komen.

De week eindigt op zondag 5 juli na het ontbijt. Over de transfer van het vliegveld naar de locatie en retour volgt informatie zodra de deelnemerslijst compleet is. De transfer is op eigen kosten.

Midden in de week is er een vrije dag en gelegenheid tot strand- of stedenbezoek (Pietrasanta, Pisa of Lucca).

Prijs is inclusief

  • 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer*

  • ontbijt, lunch, diner en versnaperingen (op de vrije dag is er alleen ontbijt)

  • 4 workshops Het levensverhaal als Heldenreis door Mieke Bouma

* een kamer delen geeft 10% korting en is op basis van beschikbaarheid

Prijs is exclusief

  • reiskosten tot de groepslocatie

  • reis- of annuleringsverzekering

Prijs:

 

Voor het programma, volpension en kamer met gedeelde badkamer
Uitgesteld tot 2021
 
Mieke Bouma_edited.jpg
bottom of page