Mindfulness en de Zon van Compassie

met Margarita Blomski

1/5

Deze week is voor iedereen die zichzelf een week gunt om (offline) te genieten en zich te herbronnen en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Mindfulness en compassie kunnen we immers een leven lang blijven cultiveren en verdiepen. Wil je in het dagelijks leven meer aandacht voor wat je aan het doen bent? Werkelijk met aandacht luisteren, leven met volledige aandacht voor het huidige moment? Gelijkmoedigheid ervaren? Dan biedt deze week je volop inspiratie. Mede door de schoonheid van de natuur op deze bijzondere plek in Toscane is hier veel ruimte voor contemplatie en reflectie. We doen dingen gezamenlijk, maar je bent ook regelmatig in alle rust op jezelf.

De week is een uitnodiging om een stapje terug te doen uit het volle dagelijkse leven en vriendelijkheid in plaats van onze gebruikelijke strengheid te oefenen. Het wordt een week om te vertragen en de stilte in te duiken met oefeningen om mindful te zijn, zoals wakker aanwezig zijn voor alles wat zich buiten en binnenin ons ontwikkelt

 

We zijn allen reizigers op hetzelfde pad. Compassie past in elke levensbeschouwing. Wat voor achtergrond je ook hebt, je bent welkom!’, Margarita Blomski

Wat gaan we doen?

We zullen een houding trainen van milde, niet oordelende aandacht. Ook voor die delen van onszelf waar we minder blij mee zijn. We oefenen. We kijken niet meer weg maar gaan het aan door ons te openen. Openheid wil zeggen dat we bereid zijn om ons te laten raken. Slechts dan kan het zaadje van compassie, ofwel mededogen, ontkiemen. Compassie voor mensen, dieren, alles en iedereen, inclusief onszelf. Het instrument dat de geest en het hart ontdoet van alle overbodige bagage is meditatie, in welke vorm ook. Zo leren we moeiteloos de innerlijke ruimte van stilte te betreden, de plek waar de zon van compassie straalt.

 

Naast oefeningen uit de Mindfulness Based Stress Reduction (Jon Kabat Zinn) kijken we ook naar de invloed van gedachten. We onderzoeken hoe de 4 nobele waarheden en het achtvoudige pad een houvast kunnen bieden, voor nu en in de toekomst. Er zullen termen of begrippen uit het zenboeddhisme gebruikt worden. Het zijn slechts woorden om iets over te dragen, de ervaring zelf stijgt daar woordloos bovenuit.

 

Voor wie is deze week geschikt?

Voor iedereen die zichzelf een week gunt om (offline) te genieten en zich te herbronnen. De training is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Mindfulness en compassie kunnen we immers een leven lang blijven cultiveren en verdiepen. Wil je in het dagelijks leven meer aandacht voor wat je aan het doen bent? Werkelijk met aandacht luisteren, leven met volledige aandacht voor het huidige moment? Gelijkmoedigheid ervaren? Dan biedt deze week je volop inspiratie. Mede door de schoonheid van de natuur op deze bijzondere plek in Toscane is hier veel ruimte voor contemplatie en reflectie. We doen dingen gezamenlijk, maar je bent ook regelmatig in alle rust op jezelf.

We zijn allen reizigers op hetzelfde pad. Compassie past in elke levensbeschouwing. Wat voor achtergrond je ook hebt, je bent welkom!

Hoe ziet de week eruit?

Op de dag van aankomst maken we ;s middags kennis met elkaar en de locatie. We sluiten de dag af met een geleide meditatie.

De dagen daarna wordt elke ochtend voor het ontbijt gestart met lichte oefeningen om het lichaam te activeren. Na het ontbijt ontmoeten we elkaar in de cirkel voor een korte deelronde. Op het programma: mantra zingen, (geleide)meditaties, stiltewandeling, loopmeditaties, ademhalingstechnieken en lichaamswerk.

Stof voor reflectie wordt geboden door het delen van teksten en stellen van vragen. De uitdaging is om zoveel mogelijk offline te blijven en afleiding door praten en lezen uit te stellen.

 

Iedere dag heb je na het lunchbuffet tijd voor jezelf, om dat wat je ervaren hebt op je te laten inwerken. Dat kan door te rusten, te lezen, (dagboek)schrijven, in een hangmat te schommelen, of een bergwandeling te maken. Als de behoefte bestaat, is er ’s middags de gelegenheid om één-op-één met Margarita Blomski stil te staan bij persoonlijke processen.

De dag sluiten we af door aan tafel van de Italiaanse gastvrijheid te genieten. Aansluitend zal er in de intieme huiskapel de mogelijkheid zijn om te mediteren. De groep zorgt vooral tijdens deze gezamenlijke momenten voor zowel rust als het gevoel gedragen te worden.

 

Elke deelnemer heeft een eigen kamer, tenzij hij/zij vooraf aangeeft te willen delen. Het oude familiehuis is met haar doorkijkjes, hemelbedden en antieke meubels heel sfeervol en verwelkomt iedere nieuwe bezoeker met open armen.

 

Mindfulness-trainer Magarita Blomski

heeft al 18 jaar een eigen praktijk voor coaching, counseling en onderricht.  Zij schreef het boek Ritme van Evenwicht, medicijn van de natuur dat een inzicht gevend leerboek is die onder andere inspirerende manieren biedt om te werken met het medicijnwiel.

Margarita voelt zich thuis in het Sjamanisme en Taoïsme. Tijdens proceswerk geeft de kennis van het medicijnwiel praktische ondersteuning. Het 7e pad, de binnenwaartse richting, is haar de laatste jaren als gecertificeerd mindfulness-trainer en meditatieleraar op het lijf geschreven. Gedreven en aards geeft zij mensen inzicht in de kringlopen van het leven en de individuele plek die wij daar innemen. Als een unieke, gelijkwaardige schakel.

Nu, hier, gelijkmoedig aanwezig zijn tussen verleden en toekomst is haar uitnodiging.

Haar website heet www.ritmevanevenwicht.nl

 

Na aanmelding ontvangt je informatie over wat je zelf voor deze week mee kunt nemen, de boekingsvoorwaarden en punten van aandacht bij het boeken van je reis.

Prijs is inclusief:

  • 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer*

  • ontbijt, lunch, diner en versnaperingen

  • uitleg en begeleiding bij het beoefenen van mindfulness en compassie

* een kamer delen geeft 10% korting en is op basis van beschikbaarheid

 

Prijs is exclusief:

  • reiskosten (een vliegretour naar Pisa kost gemiddeld € 120)

  • reisverzekering

'Laten we onze harten vullen met onze eigen compassie – voor onszelf en voor alle levende wezens.'
Tich Nath Hanh

 Prijs:

 

€ 795

 

Prijzen zijn rij van BTW
16 - 22 september 2019
 

Dankje voor je mail. Ik kom er snel op terug