sera_edited
Corona_edited_edited_edited
Uitzicht

 

Schrijf je licht, ontdek de magie van schrijven

 

met Elena Benvenuti

13 december 2020 

 

en

20 december 2020 *en je schrijft zo vaak je wilt, in je eigen tempo*

 

De donkere dagen in december zijn een moment om terug te blikken op het jaar en op ons leven. Dan is 2020 toch uitzonderlijk geweest, omdat we meer dan anders geconfronteerd werden met afscheid, angst, onzekerheid en soms ook frustratie en boosheid. Dat is donker, donker en nog eens gitzwart.
In de week van 14 tot 21 december gebeuren er twee belangrijke dingen die van invloed kunnen zijn op onze emoties. Er komt een zonsverduistering en de langste nacht van het jaar komt eraan.
Dat lijkt me een uitgesproken moment om de gevoelens en gebeurtenissen nog eens in het gezicht te kijken voordat we de kerstlichten aansteken en het nieuwe jaar verwelkomen met meer daglicht. Nieuwjaar voelt sowieso als een nieuw begin.

Bij het achter ons laten van alles wat 2020 zwaar en moeilijk heeft gemaakt, hoort wat mij betreft schrijven. Het woorden vinden voor gevoelens, maakt dat ik weet wat er van binnen speelt. En het komt eruit. Als het eenmaal op papier staat, kan ik er meer afstand van nemen (al is het maar een eerste stap).
Zelfs de zon gaat even op donker
De zon is het symbool van optimisme, brengt warmte en geluk. Op een bewolkte dag weten we dat de zon toch schijnt, maar het gemis kan invloed op ons hebben. Dat lijkt wel een gevecht tussen hoofd en hart. We weten wat er speelt, maar het gevoel wordt er soms niet minder door. Als het opschrijven alleen niet helpt, dan is er misschien een ander weg om je lichter te laten voelen.

De langste nacht
Als het donker wordt, steek je een licht aan. Dat kun je ook doen als je schrijft over een thema dat je bezighoudt, een ervaring die je hebt gehad die een diepe groef heeft nagelaten. Ook daar zoeken we de ingang tot wat licht en lucht biedt en daar kun je stap voor stap, woord voor woord, dichterbij komen.

Je schrijft je licht
Je schrijft je als het ware naar het licht toe. De zwaarte van wat je tegenkomt wordt achtergelaten en je zult zien dat je ergens, tijdens het schrijven, een klein lichtje gaat zien. En je een klein beetje lichter gaat voelen.
Ik help je er graag bij. Als Narratief Coach help ik mensen bij het schrijven van hun levensverhaal, waarbij ik soms, als dat meer licht en lucht geeft, ook vraag of mensen over willen stappen op fictie. Daarbij helpt de vraag ‘Wat had jij als uitkomst willen zien?’ zodat jij het plot herschrijft en jij je daarbij steviger in het zadel voelt zitten. Zo worden gebeurtenissen in een ander licht geplaatst en wie weet, kun je ze misschien op den duur gaan accepteren.

 

Wat gaan we doen?
Op zondag 13 december tussen 10.30 en 12.00 uur maken we kennis via een besloten facebook groep waar ik live ga. Maar pak wel je pen en papier, want we gaan samen schrijven. Gedurende de week post ik iedere dag ‘inspiratieshots’ in de groep die het schrijven lichter maken.
Op zondag 20 december is er weer een facebook live tussen 10.30 en 12 uur, waarin we weer samen schrijven en 2020 achter ons laten om met inspiratie en hernieuwd enthousiasme aan het nieuwe jaar te beginnen.

De kosten zijn € 49 incl. btw (indien van toepassing). Daarvoor krijg je
• 2 x maal een ochtend samen schrijven (voor de rest schrijf je op eigen kracht en hoe vaak je wilt)
• Iedere dag een inspiratieshot in de vorm van filmpjes of teksten
• Een persoonlijke videocall op afspraak
• De mogelijkheid om vragen te stellen of dingen te delen in de besloten facebook groep

Neem voor aanmeldingen en vragen contact op met mij (bel gerust naar 0651428646)