blijf op de hoogte en schrijf je in op de
* *  nieuwsbrief * *

Let op!
2-2-22   moet je aanmelding binnen zijn
22-2-22 moet je verhaal binnen zijn

318508_10151153214250178_1741149748_n_edited.jpg

 MET Z'N 2EN OP REIS

DE EERSTE SCHRIJVEN IN TOSCANE SCHRIJFWEDSTRIJD

Van thuiszitten hebben wij schrijvers misschien minder last dan anderen, want we kunnen overal heen reizen terwijl we thuis zitten als we maar een goed voorstellingsvermogen hebben. Eenzaam is het wel, dat getik op een toetsenbord. En laten we eerlijk zijn: een reisje zouden we nu best zien zitten, niet?

Nou. Laten we dan gaan. Kost niks.

Pak een pen of klap je laptop open, want we vertrekken naar ….ja, waar naartoe? 

Kopieer en mail de ingevulde rode strook onderaan deze pagina voor 2-2-22 met een bestemming en twee namen (of omschrijvingen) van 2 personages, fictief of reëel. De namen en bestemming speel ik door aan een andere deelnemer en jij krijgt de namen en bestemming van iemand anders. Je krijgt daarmee als het ware een gratis ticket naar een onbekend reisdoel. De reis- en schrijfpret kan beginnen.

In maximaal 750 woorden vertel je het verhaal van je twee hoofdpersonen en hoe zij op die bestemming komen of wat zij daar doen. Je hebt 3 weken de tijd want op 22-2-22 moet je inzending binnen zijn. De jury -ja, dat ben ik, natuurlijk- bekijkt de inzendingen en schrijft een kort juryrapport.

Op zondag 13 maart reis je gratis samen met Ilja Leonard Pfeiffer (ok, zijn Boekenweekgeschenk) naar Amsterdam waar de winnaar bekendgemaakt wordt. Er is ook een prijs. Want naast de eeuwige roem die je als winnaar van de Eerste Schrijven in Toscane Schrijfwedstrijd ten deel valt, krijg je ook een gepast cadeau.

Mocht je niet kunnen komen dan komt het cadeau natuurlijk naar je toe.

Doe je mee? 

 

Dit zijn de spelregels:

  • Kopieer de rode strook hieronder en vul slechts 2 namen in en de relatie tussen de twee personages. Bijvoorbeeld: Jut en Jul, buren in Julianadorp.

  • Op dezelfde strook vul je slechts 1 reisbestemming in. Dat kan een precieze plek zijn (Het Binnenhof), een algemene geografische aanduiding (ergens in de Stille Oceaan) of een bedachte plek die de ander kan herkennen (Zwijnestein).

  • Je mail stuur je vóór 2-2-22 in, naar infobene@yahoo.com  

  • Stuur je je gegevens in, dan doe je mee en stuur je uiterlijk 22-2-22 om 14 uur een reisverhaal in op infobene@yahoo.com. Je krijgt een week voor de sluitingsdatum een mail als herinnering.

  • Je reisverhaal telt niet meer dan 750 woorden

  • In het reisverhaal komen de personages en de plek voor die je van een andere deelnemer hebt gekregen. Op welke manier, dat is aan jou.

  • De jury (haha! Dat ben ik!) let bij het selecteren van een winnaar meer op creativiteit dan techniek en schrijft een kort juryrapport

  • De winnaar wordt 13 maart in Amsterdam bekendgemaakt en daar kun je bij zijn. Ben je verhinderd, dan ding je toch mee naar de prijs. Gegevens over de locatie volgen. Update: de boekenweek is uitgesteld, dus ook het gratis reizen. Afhankelijk van de maatregelen en eventuele mogelijkheden, kijk ik naar een geschikte locatie om elkaar te zien. Dus ook hier geldt: laat je verrassen door de bestemming!

  • De winnaar gaat de geschiedenis in als de EERSTE WINNAAR van de EERSTE SCHRIJVEN IN TOSCANE SCHRIJFWEDSTRIJD én krijgt naast het juryrapport een prijs

Reis je mee? Tof idee. Kopieer en plak deze 4 vragen in een mail naar infobene@yahoo.com

Vul naam in of zeg kort wie personage 1 is: _________________________________________

Vul naam in of zeg kort wie personage 2 is: _________________________________________

Relatie tussen de personages:__________________________________________________

De reisbestemming is/het verhaal speelt zich af in/op/langs:______________________________

 

Is iets je niet duidelijk, dan kun je mij natuurlijk altijd mailen. Jouw persoonlijke gegevens worden niet

met anderen gedeeld.

 

Leuk dat je meedoet!

SOL.jpg