Voeten vertellen verhalen

Reflectieve schrijfretraite of schrijfmeters maken

met Josien Konijn en Elena Benvenuti
1/4

Het einde van de zomer is de perfecte tijd om een stille plek te zoeken om te ontspannen en te reflecteren of om schrijfmeters te maken.

Die stille plek is op de berg in Toscane makkelijk gevonden, maar om de stille plek in jezelf te vinden waarvandaan de creativiteit gaat stromen of de plek in jezelf ontdekken waar je met liefdevolle aandacht naar toe wil, daar kun je soms wat hulp bij gebruiken. Daarom bieden we je die.

Maak pas op de plaats door reflectie

De retraite is voor iedereen die het schrijven als middel ziet om te reflecteren en voor wie wil ontdekken welke woorden opborrelen als je stil en ontspannen bent.

Schrijfster Josien Konijn begeleidt vier ochtend een schrijftafel zodat je je blik naar binnen kunt keren voor reflectie. Je maakt als het ware pas op de plaats en gaat op zoek naar de woorden die uitdrukken wat je van binnen ziet en voelt.

Daarnaast zal Josien, als gecertificeerd voetreflexologe, je gedurende de week een uitgebreide voetreflex behandeling geven. Reflexologie staat bekend om zijn ontspannende en helende werking. Het verbetert de doorbloeding en helpt niet alleen je afweersysteem, het bevordert ook de nachtrust. Maar er is meer, want tijdens een behandeling ontkom je er soms niet aan dat er gevoelige plekken worden aangeraakt door de aanhoudende druk op een reflexgebied of drukpunt. Je zult zien dat de pijn vermindert en daardoor de energie weer gaat stromen.

Dat lijkt een metafoor voor het leven zélf, want gevoelige of pijnlijke episodes in ons leven hebben van tijd tot tijd ook aandacht nodig. Samen met het reflecterend schrijven kan de behandeling van gevoelige plekken maken dat er een helend proces in gang wordt gezet en dat je er weer staat. Krachtiger. En op beide voeten.

Er is gedurende de week veel vrije tijd om te lezen, te schrijven of te (n)ietsen, want tijd en rust zijn wondermiddelen voor lichaam en geest. Midden in de week is er gelegenheid voor stad- of strandbezoek en zal er geen schrijftafel zijn.

Pakket Pas op de Plaats voor € 875 (tot 1/3 € 795):

  • 4 ochtenden een schrijftafel van 2 uur met Josien Konijn

  • uitgebreide voetreflexbehandeling

  • 6 overnachtingen op een éénpersoonskamer met gedeelde badkamer obv volpension.

Voor Pas op de Plaats zijn minimaal 4 inschrijvingen nodig.

 

Schrijfmeters maken

Tenslotte is deze schrijfretraite voor iedereen die komt schrijven met een doel voor ogen en die de afstand zo goed mogelijk en in eigen tempo wil overbruggen. Net als bij het lopen van de Vierdaagse heb je daarvoor focus en doorzettingsvermogen nodig en zo min mogelijk afleiding.

Je kunt rekenen op een back up team waar je mee over verhaallijnen kunt sparren of taalkundige kwesties mee kunt doorspreken. Of misschien wil je en beoefende proeflezer? Maar je kunt ook kiezen voor een voetreflexbehandeling, omdat je weet dat ontspanning na inspanning het beste medicijn is voor een goede prestatie. Doordat er goed voor je gezorgd wordt, kom jij verder met je verhaal.


​Pakket Schrijfmeters maken voor € 545 :

  • 2 uur meelees, feedback of op-koers-gesprek met Elena Benvenuti of een voetreflexologiebehandeling van Josien Konijn

  • 6 overnachtingen op een éénpersoonskamer met gedeelde badkamer obv volpension

Elena Benvenuti studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Sociolinguistiek. Zij schrijft al twintig jaar non-fictie, met name reisverhalen en volgde workshops en cursussen om haar schrijftechniek te perfectioneren. Sinds 2016 geeft zij feedback op manuscripten.

'Clutter is the enemy of clarity.'

Julia Cameron

09 - 15 september

2019

 

€ 545 schrijfmeters

€ 875 reflectie

€ 795 tot 1/3

Accommodatie obv volpension en 1-persoons-kamer met gedeelde badkamer.
Voor facturen op bedrijfsnaam geldt het btw 0-tarief.
Een kamer delen geeft 10% korting. Vraag een offerte aan.
 
Voor facturen op bedrijfsnaam geldt het 0-tarief voor de btw.
we garanderen veel rust
Maximaal 8 deelnemers

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook