top of page

WAT KAN IK VERWACHTEN?

Ik laat ieders taal en talent spreken (of schrijven)

Schrijven kun je overal, thuis of in de hippe koffietent om de hoek. Maar alleen door op schrijfretraite of -vakantie te gaan, kun je je ongestoord concentreren op je verhaal, blog of boek en de dagelijkse verplichtingen achter je laten. Een andere niet onbelangrijke reden om op schrijfretraite te gaan is dat een nieuwe plek en andere mensen je kunnen inspireren. En als je dan een andere plek moet kiezen, waarom niet een prachtig oud huis op een berg met mooi uitzicht waar je verwend wordt met lekker eten, je leuke gesprekken aan tafel hebt en je heerlijk slaapt in een hemelbed.

De schaduwrijke tuin is een perfecte plek om schrijfmeters te maken of te ontspannen in een hangmat of een luie stoel. Alles bij elkaar is dat het recept voor een uitstekende schrijfweek.

De meeste zomerretraites zijn schrijfweken waarbij geen lesgegeven wordt, maar waar je in eigen tempo kunt schrijven. Als schrijfcoach ben ik altijd bereid je helpen bij verhaallijnen, dialogen of personageontwikkeling of het structureren van je verhaal. We hebben voorafgaande aan je retraite daarom contact over je eventuele begeleding. De retraites zijn dus voor individuele deelnemers en zonder les of groepsactiviteiten (behalve als dat spontaan ontstaat, natuurlijk).

Daarnaast organiseer ik weken met professionele docenten die hun kennis graag met je delen. Denk aan docenten als Anne Wil Petterson van de Schrijversvakschool, Mieke Bouma de oprichtster van de Storytellingacademie, of Jarl van der Ploeg (columnist en journalist van De Volkskrant en oud Italie correspondent).

De keuken is het domein van buurvrouw Morena, die overheerlijke familierecepten bereidt volgens het receptenboek dat mijn moeder schreef. Samen met klein team die het huishouden doet, zorgen wij dat je je welkom en thuisvoelt.

Tot slot iets over de setting, want de plek spreekt met haar lange historie tot de verbeelding. Het is het eeuwenoude familiehuis dat voluit Villa Masini-Luccetti heet en het zomerhuis was van de familie van mijn moeder. Daarna heb ik het vijftien jaar als goedlopend Bed & Breakfast gerund. In die B&B organiseerde ik al veel jaren schrijfvakanties. Maar pas nu ik er uitsluitend schrijvers ontvang, is het weer mijn plek geworden. En die plek deel graag met je.

"De plek trekt mensen die rust zoeken. Men slaapt en droomt weer."

Schrijven in Toscane
met Elena Benvenuti

Is ingeschreven bij de KvK onder nummer 91614449. Het Btw nummer is NL004903874B13

bottom of page