HNH trappen
schrijfzaal
Elena
Uitzicht

 

Schrijfweekend Zin in Amsterdam!

 

met Elena Benvenuti

18 en 19 januari 2020  *VOL *

 

of

4 en 5 april 2020 *nog 1 plek of alleen overdag*

 

Zin in Amsterdam

Schijven vraagt dat je je tijdelijk afsluit voor de buitenwereld en de binnenwereld aan het woord laat. In ons drukke bestaan komen we tijd te kort of missen we de focus om in alle rust aan ons verhaal te werken. Het blijkt thuis niet altijd mogelijk om je af te zonderen of om je te zetten tot schrijven. Daarom deze korte schrijfretraite niet ver van huis.

 

Terwijl het binnen rustig is, bruist de stad en zijn de Albert Cuypmarkt, de Pijp, het museumkwartier en de Beethovenstraat op loopafstand. De locatie is uitstekend te bereiken per OV en er zijn verschillende logeerkamers voor wie een weekend wil blijven, maar er is ook een schrijfplek voor wie een dag wil schrijven.

De locatie in Amsterdam-Zuid is op loopafstand van groene parken en leuke markten, maar vooral een stille plek. Je krijgt een eigen slaapkamertje met uitzicht op de binnentuin en je deelt het toilet en de douche. Je schrijft in een zaal waar iedereen een eigen schijftafel inricht en waar grote ramen zicht geven op de tuin. Er heerst een sfeer van een huiskamer waar naar hartenlust geschreven kan worden.

Voor het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes wordt gezorgd en je deelt je eigen tijd in. De schrijfplek is overdag van 9 tot 18 uur open, zodat je ook een ommetje kunt maken als je daar zin in hebt.

 

Het weekend kost € 245 en is inclusief:

 • max 3 uur feedback, na vooraf de doelen en het onderwerp besproken te hebben

 • een lekkere lunch op zaterdag en op zondag,

 • je overnachting op een sobere, maar schone éénpersoonskamer met toilet (die je met een ander persoon deelt, douche deel je met meerdere personen).

 • ontbijt op zondagochtend en tussendoortjes

 

Het avondeten is niet inbegrepen en afhankelijk van smaak, budget en mood kunnen we in de Pijp gaan eten. Dat is op loopafstand.

 

Kom je alleen overdag schrijven? Dat kan op zaterdag of zondag voor € 30, per dag. Met:

 • een lekker lunch

 • tussendoortjes.

 • rust om te schrijven

 • gratis parkeren in de wijk op zondag

Prijzen zijn incl. BTW. Voor facturen op bedrijfsnaam geldt het BTW 0-tarief.

 

Elena Benvenuti studeerde Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Sociolinguistiek. Zij schrijft al twintig jaar non-fictie, waaronder reisverhalen en volgde workshops en cursussen om haar schrijftechniek te perfectioneren.

Lange tijd was zij werkzaam als Personeelsfunctionaris in de zakelijke dienstverlening waar zij o.a. zorgdroeg voor de werving en selectie van personeel en het ontwikkelen en beschrijven van arbeidsvoorwaarden.

Tegenwoordig heeft zij naast een B&B in Toscane ook een bedrijf dat (zomer)cursussen organiseert. Ook geeft zij sinds enkele jaren feedback op manuscripten en helpt auteurs bij het ontrafelen en structureren van hun (levens)verhaal of businesscontent. Haar stijl van feedback geven is direct en onderbouwd.

Neem voor aanmeldingen en vragen contact op met Elena (bel gerust naar 0651428646)

Nieuw, dus met introductieprijs

De schrijver Jan Arends had vroeger een flat in het markante gebouw in Amsterdamse Schoolstijl en hij schreef er zijn twee dichtbundels. Nu huist het gebouw o.a. een bibliotheek

Dagje eerder, dagje langer?

Je kunt tegen een kleine meerprijs van 20 een extra overnachting boeken om te shoppen of de stad te verkennen. Laat je me het op tijd weten of je eerder wilt komen of langer blijft?

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

 • Google+ Clean
 • Twitter Clean
 • facebook