top of page

WAAR ZIJN DE SCHRIJFWEKEN?

In Noord Toscane op een berg waar het 's zomers koel blijft

"I HAVEN'T BEEN EVERY-

WHERE

BUT IT'S ON

MY LIST."

 

Susan Sontag

In het Noorden van Toscane, niet ver van de kust, ligt de kleine stad Pietrasanta.

Pietrasanta staat bekend om haar marmerwerkplaatsen waar van oudsher ambachtslieden werkten. Doordat hier veel kennis is van marmer dat in het nabijgelegen Carrara wordt gedolven, zijn in de loop der tijden veel kunstenaars naar de streek gekomen.

Bekende beeldhouwers als Botero en Mitoraj woonden hier al sinds de jaren tachtig.

 

Vanaf Pietrasanta slingert een weg een berg op naar het gehucht Capriglia.

Capriglia heeft prachtige vergezichten langs de kust en over zee tot aan Corsica. Het dorpje zelf heeft een kerk en een kroeg waar je lekker kunt eten. Het naastgelegen dorp Capezzano is op loopafstand en heeft een buurtwinkeltje, meer niet.

Er rijdt een klein busje zo'n vijf keer per dag van Pietrasanta tot Capriglia -maar natuurlijk niet op zondag!- en dat is het enige openbaar vervoer dat er is.

De slingerweg stopt bij de Villa en mijn buren wonen her en der op en achter heuveltoppen. Er is hier veel rust, de dagen zijn er loom en zonnig.

 

Vanaf de Villa zijn er wandelpaden verder de berg op. Deze wandelpaden zijn goed aangegeven.

 

Wanneer start de schrijweek?

De genoemde data zijn de aankomst- en de vertrekdag. Je wordt in de loop van de middag, maar uiterlijk voor etenstijd verwacht op een vooraf af te spreken plek in Pietrasanta (als je met het openbaar vervoer komt).

Hoe kom ik er? Vliegen, treinen, bussen.

Het dichtsbij zijnde vliegveld is Pisa (op 33 km) waar de low cost maatschappijen Transavia vanaf Schiphol en Ryanair vanaf Eindhoven of Brussel op vliegen. Ook Easyjet vliegt Amsterdam-Pisa, maar alleen via Londen.

Wie slim is, kijkt ook naar de combinatie van de maatschappijen. Zo kosten heenvliegen vanaf Amsterdam en terug naar Eindhoven vaak het minst. Je boekt dan twee enkele reizen.

 

Vanaf het vliegveld ga je verder met de trein naar Pietrasanta waar je wordt opgepikt. 

De laatste trein vertrekt om 21.20 uur vanaf het vliegveld en je stapt over op Pisa Centraal. Mis je de laatste trein? Boek dan een B&B op loopafstand van het vliegveld en reis de volgende dag door naar Pietrasanta waar je op een vooraf afgespoken tijdsstip wordt opgehaald. Een taxi vliegveld- berg kost rond de € 120.

Kom je met de trein? Dan is er een slaaptrein die 's avonds uit München vertrekt en in de loop van de ochtend in La Spezia aankomt. Vanaf La Spezia ben je in een uur in Pietrasanta. Hier kun je deze slaaptrein boeken. Andere routes gaan via Bologna (Florence -Pisa - Pietrasanta).

Je kunt ook met de bus komen. Boek dan een ticket tot Viareggio en je hebt een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief, maar hou er rekening mee dat het een hele zit is en dat de busmaatschappij erom bekend staat dat ze ritten op het laatste moment afzeggen.

Als je met de auto wil komen, hou er dan rekening mee dat er veel haarspeldbochten zijn om de locatie te bereiken.

Bel of app

0651428646

I N S C H R I J V E N​

 

Wat je verder moet weten:

  • na je aanmelding neem ik contact op met je om kennis te maken

  • wacht met je reis boeken tot na onze kennismaking of (als we elkaar kennen) je mijn bevestiging hebt ontvangen

  • je plek is verzekerd na aanbetaling

  • je kunt na vooraf overleg in termijnen betalen

vul het INSCHRIJFFORMULIER in

Hartelijk dank voor je email

bottom of page