WAAR ZIJN DE SCHRIJFRETRAITES?

In Noord Toscane op een berg waar het 's zomers koel blijft
1/4

In het Noorden van Toscane, niet ver van de kust, ligt de kleine stad Pietrasanta.

Pietrasanta staat bekend om haar marmerwerkplaatsen waar van oudsher ambachtslieden werkten. Doordat hier veel kennis is van marmer dat in het nabijgelegen Carrara wordt gedolven, zijn in de loop der tijden veel kunstenaars naar de streek gekomen.

Bekende beeldhouwers als Botero of Mitoraj wonen hier al sinds de jaren tachtig.

 

Vanaf Pietrasanta slingert een weg een berg op naar het gehucht Capriglia.

Capriglia heeft prachtige vergezichten langs de kust en over zee tot aan Corsica. Het dorpje zelf heeft een kerk, een kroeg en een pizzeria. Het naastgelegen dorp Capezzano is op loopafstand en heeft een paar winkels en een restaurant.

Er rijdt een klein busje zo'n vijf keer per dag van Pietrasanta tot Capriglia -maar natuurlijk niet op zondag!- en dat is het enige openbaar vervoer dat er is.

De slingerweg stopt bij de Villa en mijn buren wonen her en der op en achter heuveltoppen. Er is hier veel rust, de dagen zijn er loom en zonnig.

 

Vanaf de Villa er zijn wandelpaden verder de berg op. Deze wandelpaden zijn goed aangegeven.

 

Hoe kom ik er?

Het dichtsbij zijnde vliegveld is Pisa (op 33 km) waar de low cost maatschappijen Transavia vanaf Schiphol en Rotterdam en Ryanair vanaf Eindhoven, Brussel en Weeze (bij Nijmegen over de grens) op vliegen. Wie slim is, kijkt ook naar de combinatie van de maatschappijen. Zo kosten heenvliegen vanaf Amsterdam en terug naar Eindhoven vaak het minst. U boekt dan twee enkele reizen. Vanaf het vliegveld gaat u verder met de trein of bus naar Pietrasanta waar u wordt opgepikt. 

De laatste bus vertrekt om 19.20 vanaf het vliegveld en de laatste trein om 21.20 vanaf Pisa Centraal. Een taxi kost rond de € 100.

Zo houden wij u op de hoogte na uw aanmelding

!) Zodra u mailt dat u interesse heeft, ontvangt u een inschrijfformulier met de boekingsvoorwaarden en -details. Op het formulier staat ook de uiterlijke datum waarop u hoort of de cursus doorgaat. Wacht met het boeken van uw vlucht.

2) Zodra het minimaal aantaal deelnemers zich heeft ingeschreven, krijgt u bericht dat u uw vlucht kunt regelen. Vergeet de vluchtgegevens niet per mail door te geven.

3) U krijgt ongeveer een week voor vertrek een uitgebreide mail waarin staat hoe u tot Pietrasanta komt, waar we elkaar treffen en noodtelefoonnummers.

Als u met de auto wilt komen of met de trein, mail dan voor de beste routebeschrijving. U kunt ook een auto op het vliegveld huren en dan verder rijden. Houd er rekening mee dat er veel haarspeldbochten zijn om onze locatie te bereiken.

"I HAVEN'T BEEN EVERY-

WHERE

BUT IT'S ON

MY LIST."

 

Susan Sontag

IL BENE
Villa Masini-Luccetti,
Via delle Piane 64
Capriglia di Pietrasanta (LU), Italië

Bel of app

0651428646

Villa Masini-Luccetti

Via delle Piane 64

Capriglia di Pietrasanta (LU)

Italia

© 2014 by Elena Benvenuti

Proudly created with Wix.com

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook