top of page

Het ABC traject voor non-fictieschrijvers

door Elena Benvenuti

Voor wie non-fictie schrijft kan het lastig zijn om het begin van het verhaal te vinden. Sommigen blijven lang in de researchfase hangen, anderen kijken tegen een lege bladzijde aan alsof ze de koplampen van een tegemoetkomende auto zien. Het zou daarom fijn zijn als iemand tijdens dit eenzame voortraject je eraan herinnert waarom je boek er moet komen, juist omdat jij de juiste persoon bent om het verhaal te vertellen. Iemand die je er aan herinnert waar je passie vandaan komt, bijstaat als er obstakels en kronkels op de weg komen en die je motiveert om op een bij jou passende gestructureerde manier verder te gaan. Een stem buiten je kritische eigen stem om, die je tenslotte te vaak hoort. 

Juist voor die schrijvers die structuur zoeken, gesprekken over de voortgang als zinvol ervaren en die een enthousiaste ervaringsdeskundige als medestander kunnen gebruiken, heb ik het ABC traject bedacht om van Aantekeningen via Besprekingen tot Compleet manuscript te komen.

 

Het ABC (voor)traject

Laat mij je helpen door over een periode van 6 maanden met je in gesprek te gaan over de voortgang, de obstakels, het vinden van een schrijfflow en hoe de ontdekking verloopt van je personage. Met het daarvoor bedachte ABC pakket kun je rekenen op mijn Aandacht voor jouw researchfase en voortraject van het schrijfproces waarbij je Aanmoediging krijgt als de inkt (niet genoeg) stroomt. We Bespreken doelen en Beoordelen schrijf- of researchresultaten. En er zijn natuurlijk Complimenten voor de broodnodige schrijfmotivatie zodat je Creatieve licht ten volle blijft schijnen.

 

De prijs is € 298 en je krijgt:

  • 6 coachsessies via zoom van maximaal een uur waarin ik je bijsta bij het (her)vinden van motivatie, inspiratie en schrijfflow. Maar ook hulp bij researchvragen.

  • Hulp bij het opstellen van een reëel stappenplan dat maandelijks tijdens de coachsessie met je besproken wordt. Ik neem daarvoor actief contact met je op, want Aanjagen hoort ook onder de A.

  • Teruggave van € 150,- als het ABC traject uitmondt in schrijfbegeleiding op verhaal- of taaltechnisch vlak waarbij je manuscript door mij van feedback wordt voorzien.

 

Kies voor uitbreiding van je ABC pakket met feedback op je manuscript

Mocht je tijdens of na het ABC traject kiezen voor schrijfcoaching en schrijfbegeleiding, dan krijg je € 150 korting als je minimaal 10 uur feedback inkoopt. Met deze waardevolle uitbreiding krijg je ondersteuning voor de opstart en voortgang van je schrijftraject met een schema of schrijfplan als basis en voer je regelmatig ‘op koers’ gesprekken en word je manuscript van commentaar en onmiddellijk toepasbare schrijftips voorzien.

Hier vind je verdere informatie over schrijfcoaching.

Prijzen zijn exclusief Btw

ABC
van
Aantekeningen
Bespreken
tot
Compleet manuscript
Bel me op 0651428646
of stuur me een app voor een vrijblijvende kennismaking 
Met%20boek_edited.jpg

RECENSIE OP ON-LINE SCHRIJFBEGELEIDING

'Elena Benvenuti is de ‘perfecte’ lezer, die niet met stroop smeert of geneigd is iets door de vingers te zien. Ze kijkt met timmermansoog naar de relevantie en geloofwaardig van een tekst. Ze is alert, kritisch en geeft ruimschoots aanwijzingen en tips die je direct op de tekst kan toepassen. Als schrijfbegeleider heeft ze mijn boek "Lief wezen - overleven op de Wallen, gevangen bij de nonnen" naar een hoger plan getild. Ik ben haar zeer erkentelijk voor de fijne samenwerking via mail en Zoom.' Augustus 2021

Wieke Hart  is auteur van 2 boeken

Meer recensies lezen? Klik hier

bottom of page