top of page

Turtle House - La casa delle Tartarughe

Het ideale huis voor een (creatieve) vakantie in Toscane
Turtle House

Wie ooit mee heeft gedaan aan een cursus of als gast in de B&B heeft geslapen kent het wellicht., want Turtle House is een huis op het terrein van de Villa. En je kunt het in de zomermaanden huren per week of voor en hele maand.

Het huis (110 m2) heeft naast een ruime living, 4 slaapkamers, een badkamer, een douche en is van alle gemakken voorzien. Het heeft een keuken met oven, koelkast en vaatwasser, een wasmachine, flatscreen TV met dvd speler en wifi.

Van de 4 slaapkamers is er één met een tweepersoonsbed en de andere drie zijn één-persoonskamers. Het huis is heel licht en omdat het door groen omgeven is, is het een heerlijke plek om uit te rusten of te schrijven. Het heeft een eigen opgang en parkeerplek langs een pad waar alleen bestemmingsverkeer komt. Vanuit de voortuin kijk je uit op een olijfboomgaard en in de verte zie je de kust met de glinstering van de zee. Aan de achterkant grenst het aan de tuin van de B&B.

Maar waarom heet het nou toch Turtle House? Omdat er 20 schildpadden in de voortuin wonen. Logisch, toch? Het zijn fascinerende beesten die bovendien geluk schijnen te brengen.

Vroeger kwamen schildpadden hier in het wild voor. Maar helaas is dat bijna niet meer zo. Deze groep is door ons grootgebracht en is zeker 30 jaar oud. Zij zijn dus in gevangenschap geboren en hebben in de tuin van Turtle House een heerlijke plek gevonden. Wie het huis huurt, krijgt er de schildpadden als logee bij. Of eigenlijk is het andersom.

Hoe dan ook, de zorg voor de schildpadden krijg je er niet bij, dat doen we liever zelf.

Ik weet overigens heel goed dat 'Turtle" in het Engels een water- of zeeschildpad is...maar 'tortoise', landschildpad, bekt gewoon niet lekker.

Huisje huren?

Het huis is per week (zaterdag tot zaterdag of zondag tot zondag) of per maand te huur. In de wintermaanden is het huis al vanaf € 350 per week te huur, in juni en september zijn de kosten vanaf € 500 en juli en augustus vanaf € 700. Daar komen nog schoonmaakkosten bij.

Het ideale (schrijf)huis voor een paar mensen

Ben je nou met twee of drie  vriend(inn)en, dan kun je bijvoorbeeld op schrijfretraite komen, maar je kunt ook komen schilderen, niksen, op stedentrip gaan of naar het strand gaan.

Zin in?

Laat me de data weten en ik stuur je een kostenoverzicht, mail me vrijblijvend.

Dit zijn goeie tips

Het is inderdaad ver rijden vanaf Nederland, maar je kunt ook vliegen op Pisa en een auto huren. Een auto is wel de beste manier om de slingerweg de berg op te rijden. Oh, ja. Er zijn wel haarspeldbochten.

Kom je een cursus doen? boek dan voorafgaand of aansluitend een week in Turtle House. Zo combineer je een rustgevende vakantie met een inspirerende cursus.

2019

Ah, ik heb post! Ik mail zsm terug

bottom of page